Mooie recensie van NBD Biblion

Mijn leven bestaat al jarenlang uit het laten van dingen. Als een duikboot zwem ik onder het leven door.

Als je in een warm en liefdevol nest bent opgegroeid en later als marketingmanager successen boekt bij Pitt Drink, dan heb je niet zo gek veel issues. Zou je denken. En toch heeft Florine van Dieven – Flo voor intimi – die in overvloed.

Op het oog houdt ze zich vrolijk staande in een vrouwenwereld vol schone schijn en onderhuidse haat en nijd. Maar ondertussen zit ze zichzelf in de weg op elk denkbaar gebied. Voor haar geen pasta, zwemfeestje of chardonnay. Met een leuke man onder de douche? Graag, maar met kleren aan! Met het najagen van een bizar ideaalplaatje heeft ze er een tweede baan bij.

Dan zet Flo’s beste vriend Sam haar voor het blok. Het wordt tijd om te stoppen met deze onzin en écht te gaan leven. Sam heeft een punt. De vraag is alleen: hoe moet ze dat gaan doen? Haar zoektocht leidt tot hilarische en ontroerende verwikkelingen.

Recensie(s)

Voorkant_Spring_400x400Dertiger Florine (ik-personage) leidt eigenlijk al haar hele leven een redelijk alledaags bestaan, zonder grote uitspattingen of risicovolle beslissingen. Aangemoedigd door haar vrienden probeert ze de touwtjes meer los te laten. Florine gaat in gesprek met een psycholoog, neemt risico’s op het werk en staat ook open voor een nieuwe liefde. Sympathieke debuutroman van de Nederlandse auteur die met veel humor de situaties van het hoofdpersonage weet te beschrijven. Hoewel zich geen opvallend spannende of opmerkelijke gebeurtenissen in de roman voordoen, weet de schrijfster door haar aangename schrijfstijl de lezer wel te boeien.

Daniela Koeleman

 

Deel dit via social media:
Share
error: © www.hestervanthek.nl