Hester van 't Hek - Spring!

Boek recensie Sandra Raino

Een mooi boek voor elke vrouw die twijfelt over haar uiterlijk en over zichzelf ♥

Voorkant_Spring_400x400

Mijn leven bestaat al jarenlang uit het laten van dingen. Als een duikboot zwem ik onder het leven door.

Als je in een warm en liefdevol nest bent opgegroeid en later als marketingmanager successen boekt bij Pitt Drink, dan heb je niet zo gek veel issues. Zou je denken. En toch heeft Florine van Dieven – Flo voor intimi – die in overvloed.

Op het oog houdt ze zich vrolijk staande in een vrouwenwereld vol schone schijn en onderhuidse haat en nijd. Maar ondertussen zit ze zichzelf in de weg op elk denkbaar gebied. Voor haar geen pasta, zwemfeestje of chardonnay. Met een leuke man onder de douche? Graag, maar met kleren aan! Met het najagen van een bizar ideaalplaatje heeft ze er een tweede baan bij.

Dan zet Flo’s beste vriend Sam haar voor het blok. Het wordt tijd om te stoppen met deze onzin en écht te gaan leven. Sam heeft een punt. De vraag is alleen: hoe moet ze dat gaan doen? Haar zoektocht leidt tot hilarische en ontroerende verwikkelingen.

Vol verwondering en bijna met open mond heb ik dit boek gelezen. Het verhaal gaat over Florine van Dieven, geschreven in de ik-vorm, en ik krijg werkelijk rammel-neigingen van deze zich aan de in de vrouwen-slangenkuil geldende slank/ schoonheidsregels aanpassende vrouw die wacht met het beginnen van haar leven tot zij, in haar eigen ogen, slank is. Het trieste is dat ik ook werkelijk geloof dat er heel veel vrouwen zijn die inderdaad op deze manier leven, maar dat even terzijde 🙂 Ik stond ook te juichen toen haar vriend Sam (my hero!) haar letterlijk en figuurlijk wakker schudde en zij de ene na de andere wijze les voor haar kiezen kreeg met als heerlijke romantische uitsmijter…. nee ik zeg verder niets meer. Schrijfster Hester van ’t Hek heeft met deze debuutroman een verhaal neergezet die een eye-opener is voor een ieder die ook continue het schoonheids/ slankheidsideaal volgt, voornamelijk het 2e gedeelte van het boek heeft mij laten lachen maar bij tijd en wijle ook zeker ontroerd.

Bron: Sandra Raino

 

Deel dit via social media:
Share
error: © www.hestervanthek.nl